مسجد شیخ لطف الله

 

گوهري صدر نشين در گنجينه شاهكارهاي معماري اصفهان

 

 

معروف به: مسجد صدر، مسجد فتح الله

موقعيت: ضلع شرقي ميدان امام

سال تاسيس: ۱۱ هجري قمري (دوره شاه عباس اول)

معمار: استاد محمد رضا اصفهاني

خطاط:علي رضا عباسي

ساخت اين مسجد ۱۸ سال به طول انجاميد

 

ادامه مطلب

میدان امام اصفهان

درخشنده ترين نگين انگشتري معماري و شهرسازي عصر صفوي 
  

موقعيت: ميدان امام حسين(ع) خيابان سپاه

سال تاسيس:  ۱۱ هجري قمري (دوره شاه عباس اول)

طول تقريبي: ۵۰۷ متر و عرض ۱۵۸ متر

سه بناي مسجد امام ، مسجد شيخ لطف الله و سر در بازار قيصريه با طاقهاي متحدالشكل به هم مربوط شده اند اين ميدان محل انجام مسابقات و بازي هاي معمول آن عصر (چوگان، قاپوق اندازي) بوده و سان و رژه سربازان بوده است. غرفه هاي دو اشكوبه محل داد و ستد و تجارت بوده دور تا دور اين ميدان را احاطه كرده است.

چهار طرف ميدان چهار بازار قرار گرفته كه به وسيله مغازه هاي داخل ميدان به ميدان مربوط مي شوند

ادامه مطلب

معروف به: سن سو و دوآمناپر کیچ

موقعیت: چهارراه حکیم نظامی خیابان نظر شرقی

سال تاسیس: ۱۰۶۵ هجری مطابق با ۱۶۵۴ میلادی

vank%25208 کلیسای وانک

ادامه مطلب

آبگذر سگوبیا در اسپانیا

آبگذر سگوبیا (به اسپانیایی: Acueducto de Segovia) آب‌گذری است رومی واقع در شهر سگوبیای اسپانیا و یکی از مهمترین آب‌گذرهای باقی‌مانده در شبه‌جزیره ایبری است که تا به‌امروز به‌خوبی حفظ شده‌است.

ادامه مطلب

باغ شاهزاده ماهان کرمان

باغ شاهزاده یکی از زیباترین باغ های سنتی ایران محسوب می شود . این باغ در ماهان و دردامنه کوه های تیگران واقع شده است و مربوط به اواخر دوره قاجاریه ( 1298 هجری قمری ) می باشد .

این باغ دارای سردر ورودی بسیار زیبا است که گفته می شود این باغ به دستور عبدالحمید میرزا ناصرالدوله حاکم کرمان طی یازده سال حکمرانی وی ( ١٢٩٨ ه . ق تا ١٣٠٩ ه. ق ) ساخته شد و وقتی خبر مرگ ناگهانی حاکم را به ماهان می برند بنایی که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که بدست داشته محکم به دیوار کوبیده و کار را رها کرده و فرار نموده به همین علت جاهای خالی کاشی ها را برسردرورودی می توان دید .


 

ادامه مطلب

باغ ارم شیراز

باغ ارم یک باغ ایرانی تاریخی در شهر شیراز است و شامل چند بنای تاریخی و باغ گیاه‌شناسی می‌شود.

تاریخ ساخت و بنیان‌گذار اولیه باغ ارم شیراز، به‌درستی مشخص نیست؛ ولی توصیف‌هایی از آن در سفرنامه‌های متعلق به قرن دهم و یازدهم هجری آمده‌است. این باغ تنوع گیاهی بسیار بالایی دارد و گیاهان بسیاری از اقصا نقاط جهان در این باغ کاشته شده است؛ به شکلی که باغ در قالب یک نمایشگاه از انواع گل‌ها و گیاهان درآمده‌است. در حال حاضر این باغ در اختیار دانشگاه شیراز است؛ باغ گیاه‌شناسی آن در اختیار دانشکده کشاورزی و ساختمان باغ در اختیار دانشکده حقوق قرار دارد.

 

ادامه مطلب

بازار اراک

بازار اراک یکی از بناهای نخستین شهر اراک است . بنای اولیه این بازار را حاکم وقت اراک ( سپهدار اعظم ) که نام مسجد و مدرسه ای در بازار نیز به نام وی می باشد در اوایل قرن ۱۳ گذاشت . با این همه بنای مجموعه بزرگ بازار اراک شامل حمام ، مسجد ، مدرسه ، آب انبار ها ، گذرها و کاراوانسرا ها در زمان فتحعلی شاه قاجار و توسط یوسف خان گرجی در سال ۱۲۲۸ هجری قمری در بافت مرکزی سلطان آباد ( نام قدیم اراک ) بنیان گذاشته شد .
 

ادامه مطلب

امامزاده نور گرگان


امامزاده نور

امام‌زاده اسحاق بن موسی بن جعفر یکی از مفاخر معنوی و روحانی شهر گرگان در محله سرچشمه این شهر واقع شده و بنای آن قدمتی 600ساله دارد.اسحاق بن موسی بن جعفر برادر تنی امام زضا (ع) است. بیش‌تر کسانی که به زیارت این امام‌زاده می‌آیند؛ دانشجویان، محصلین و افراد زیر 30 سال هستند. یکی از نکات جالب و دیدنی در خصوص این امام‌زاده، آن است که هنگام تحویل سال نو بیش از 2000 نفر در امام‌زاده نور گرگان تجمع می‌کنند و پس از پایان مراسم تحویل سال به همه آن‌ها کارت‌های تبریک و نقل و سکه اهداء می‌شود.

امامزاده قاسم خرم آباد

امامزاده قاسم یکی از بناهای تاریخی استان لرستان در غرب ایران است که قدمت آن به قرن هشتم هجری و دوره ایلخانی می رسد . این آرامگاه ، در روستای امام زاده قاسم در دهستان چاپلق ( گاپله ) از توابع شهرستان ازن و در دشت جاپلق واقع شده است . نام این روستا نیز برگرفته از همین امامزاده می باشد . قدمت این امامزاده به دوره ایلخانی می رسد . کتیبه روی در ورودی این مقبره و نیز حاشیه های ضریح ، سال های ۷۳۸، ۸۰۸ و ۸۵۰ قمری را نشان می دهند .

 

ادامه مطلب

امامزاده سید مظفر بندر عباس

امامزاده سید مظفر واقع در شهر بندر عباس در بخش مرکزی از توابع شهرستان بندر عباس در استان هرمزگان و یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است .

« امامزاده سید مظفر » وی از نوادگان امام موسی ابن جعفر (ع) می باشد که از سالیان دور مورد توجه عموم مردم خصوصا مردم استان هرمزگان بوده و هر ساله پذیرای زائران بی شمار مشتاق خود می باشد .

آرامگاه با چهار مناره ؛ اوج زیبایی را به نمایش گذاشته است . برخلاف سایر آرامگاه ها و زیارتگاه های کشور ؛ این زیارتگاه فاقد آینه کاری بوده و تماما با کاشی های زیبا منقوش شده است .
 

امامزاده داوود بر روی قله البرز

امامزاده داوود بر روی قله البرز
در دهی به نام امامزاده داود (ع) و بر فراز قلل مرتفع و سر به آسمان كشیده كوه‌های جنوب غربی توچال یكی از بقعه‌های مشهور تهران به نام بقعه متبركه حضرت امامزاده داود (ع) ملقب به شرف‌الدین قرار گرفته است. امامزاده ای که باید آن را در فاصله 28 كیلومتری تهران ببینید که دسترسی به آن از طریق جاده آسفالته كن سولقان، 15 كیلومتری شمال فرحزاد و نزدیك به روستای گیكا، امکانپذیر است.
 

ادامه مطلب

امامزاده جعفر خرم آباد

بقعه امامزاده جعفر یکی از قدیمی ترین بنا های تاریخی شهر بروجرد است . کتیبه های موجود در این بنا ، فرد مدفون را جعفر ، فرزند امام موسی کاظم ، هفتمین امام شیعیان می دانند . اما در برخی کتاب ها و منابع تاریخی ، جعفر با پنج واسطه ، فرزند امام سجاد ، چهارمین امام شیعیان ذکر شده است.
 

ادامه مطلب

امامزاده اسحاق گرگان


امامزاده اسحاق (نور) 

این امامزاده كه به شكل كثیرالاضلاع ساخته شده است، در محله سرچشمه گرگان قرار دارد. این امامزاده دارای تزئینات آجری محراب گچبری و دو لنگه در قدیمی و صندوق چوبی نفیس است كه تاریخ 867 ه.ق در روی آن حك شده است. این بنا از بناهای قرن نهم ه.ق است.

امام زاده جعفر(ع) یزد

این بنا در محله « مصلی عتیق » شهر یزد قرار دارد . در کتاب یادگارهای یزد آمده است؛ امامزاده جعفر(ع) ، نسبتشان به امام جعفر صادق (ع) می رسد . قدیمی ترین قسمت این زیارتگاه که امروزه توسعه یافته است ، حرم مطهر و گنبد آن است .

کاشیکاری گنبد مزار - با کاشی های منقوش سفید و لاجوردی - متعلق به سال های اخیر است . این بنا دارای چهار صحن است و فقط صحن ورودی آن قدیمی است و صحن های شمالی ، جنوبی و شرقی آن کاملاً باز سازی شده است . همچنین بر مزار ایوان صحن شرقی ، دو گلدسته بلند الحاق شده است . نقشه این بنا ، مربع شکل است و در وسط آن ضریح به چشم می خورد در چهار طرف حرم ، شبستان هایی قرار دارد که محل دفن اموات است .


 

ادامه مطلب

اشترانکوه خرم آباد

اُشْتُرانْ کوه ، رشته کوهی است در شرق استان لرستان ، از بلند ترین رشته کوه های کوهستان زاگرس . این رشته کوه از غرب به شهرستان دورود ، از شمال به شهرستان ازن و از شرق و جنوب به شهرستان الیگودرز محدود می شود . بلند ترین قله این رشته کوه به نام سن بران ۴۰۵۰ متر بلندا دارد . این رشته کوه سرچشمه یکی از سرشاخه های رود دز به نام ماربره است که در دوره کوهزایی جدید ایجاد شده است و به گفته زمین شناسان این کوه از جمله کوه های جوان می باشد که در ۳۰ میلیون سال پیش ایجاد شده است .

ادامه مطلب

تعداد صفحات : 68